În luna mai HISTORY îți aduce în prim-plan o serie de programe speciale pentru a comemora cea de-a 75-a aniversare a sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial.

Hitler și drogurile (9 mai, ora 13:00) explorează originea, impactul și efectele durabile ale consumului de droguri sponsorizat de stat care a ajutat la crearea, și în cele din urmă la distrugerea celui de-al treilea Reich. Evangheliile naziste (9 mai, ora 14:35) examinează rădăcinile ideologiei naziste și modul în care al treilea Reich s-a folosit de versiunile răsucite ale istoriei și religiei pentru a-și consolida puterea și a conduce Germania spre război și genocid.

Regele care l-a păcălit pe Hitler (10 mai, ora 13:00) este una dintre ultimele și cele mai mari povești nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial, dezvăluită de ultimul șef de stat care a supraviețuit acestuia, Regele Mihai I al României. „Am luat trenul spre Berlin pentru a vedea cealaltă parte a monedei și am luat masa cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută.” Este povestea unei decizii a Regelui care, într-un moment critic al războiului, a renunțat la sprijinul Germaniei, îndreptând România spre Aliați, ducând astfel la un sfârșit mai rapid al războiului. Este o poveste despre intrigi între palate. Și o poveste plină de înșelăciuni. De la Palatul Buckingham la București. De la Moscova la Washington. Semnale diplomatice pierdute, spioni aristocrați și șantaj în bătaia armelor. Și curajul unui tânăr Rege care a îndrăznit. România, la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, era o națiune foarte tânără, clădită cu numai 20 de ani în urmă.

„Ziua Z: Am luptat în Normandia” (10 mai, de la ora 14:00) examinează modul în care Operațiunea Cobra le-a permis Aliaților să treacă în Franța prin utilizarea unor fotografii de o mare importanță istorică recent descoperite, realizate în timpul războiului, dar și în zilele și săptămânile anterioare acestuia.