< Articole

Toamna Misterelor

Misterele se dezleagă la HISTORY cu un maraton special de programe intitulat „Toamna Misterelor” care explorează unele dintre cele mai intrigante mistere ale omenirii (în fiecare marți și miercuri, de la ora 21:00).

În această toamnă, telespectatorii vor putea descoperi noi dovezi despre existența extratereștrilor pe Pământ, urmărind noi episoade din „Extratereștri Antici” și vor putea porni în căutarea unei comori moderne, prin intermediul unui nou sezon din „Aurul Generalului Yamashita”. De asemenea, publicul va putea urmări episoade speciale din producții remarcabile precum: „Biroul Federal de Investigații Extraterestre”, „Inexplicabil”, „Blestemului Insulei Oak”, „Blestemul Fermei Skinwalker” și „Avioane Militare Ultrasecrete”.

Astfel, în noul sezon al documentarului  „Aurul Generalului Yamashita”, vânătorul de comori John Casey reia căutarea comorilor de miliarde de dolari, ascunse de generalul japonez Tomoyuki Yamashita, in timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta revine în Filipine cu o nouă echipă și cu tehnologii moderne de scanare care dezvăluie zăcăminte mari de metale pentru a descoperi una dintre cele mai râvnite comori moderne.

Totodată vor fi expuse unele dintre cele mai bine păstrate secrete ale Coreei de Nord, alături de noi dezvăluiri despre tunelurile secrete ale lui Hitler, precum și analize elaborate ale profețiilor din „Cartea pierdută a Nostradamus”.

„Toamna Misterelor” cuprinde o serie de episoade tematice care vor aduce o lumină nouă asupra unora dintre cele mai mari enigme ale istoriei. De la epoca dinozaurilor, până la Egiptul antic, de la desenele rupestre, până la mărturii și probe aparent inexplicabile până în prezent, fiecare episod din această serie oferă profunzime istorică întrebărilor, speculațiilor, controverselor, relatărilor de primă mână și teoriilor fundamentate create în jurul unora dintre cel mai fascinante mistere ale lumii.

Cu această ocazie, reluăm ciclul de interviuri cu invitați de renume. Aceștia vor răspunde la întrebările lansate de emisiuni precum „Extratereștri Antici”, „Inexplicabil” sau „Blestemului Insulei Oak”.Scriitorul de știință Alexandru Mironov ne-a spus cum l-a influențat volumul scriitorului Erich von Däniken, „Amintiri despre Viitor”, care a stat la baza serialului Extratereștri Antici. Cartea lui von Däniken l-a stârnit să străbată Pământul în lung și-n lat, pentru a-i vedea pe extratereștri la „locul lor de muncă”. 

Ufologul Dan D. Farcaș, președintele Asociației pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate – ASFAN, a răspuns și el provocării de a comenta asupra teoriei astronautului antic, dezvoltată pe larg în serialul Extratereștri Antici. El consideră că există intervenții discrete ale unor civilizații extraterestre asupra evoluției noastre.

 

Podcastul #ToamnaMisterelor este disponibil pe FacebookYouTubeGoogle Podcasts și pe Spotify.