„Am luat trenul spre Berlin pentru a vedea cealaltă parte a monedei și am luat masa cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută.

Este povestea unei decizii a Regelui care, într-un moment critic al războiului, a renunțat la sprijinul Germaniei, îndreptând România spre Aliați, ducând astfel la un sfârșit mai rapid al războiului. Este o poveste despre intrigi între palate. Și o poveste plină de înșelăciuni. De la Palatul Buckingham la București. De la Moscova la Washington.

Semnale diplomatice pierdute, spioni aristocrați și șantaj în bătaia armelor. Și curajul unui tânăr Rege care a îndrăznit. România, la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, era o națiune foarte tânără, clădită cu numai 20 de ani în urmă. 

Documentarul este bazat pe un interviu acordat de Majestatea sa Regele Mihai și acoperă, în 50 de minute, perioada de dinainte de Al Doilea Război Mondial până la abdicarea și plecarea în Elveția, în anul 1948. Folosind interviuri în exclusivitate și scene recreate, documentarul a fost filmat în București, Washington, Londra, Berlin și Moscova.

„Regele care l-a păcălit pe Hitler”, recomandat de Casa Regală a României

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, în preajma împlinirii a 75 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, adresează publicului larg invitația de a urmări filmul „Regele care l-a păcălit pe Hitler”, (în original „Războiul Regelui”, duminică, 10 mai, la ora 13:00, la HISTORY.

Regele care l-a păcălit pe Hitler (titlul original Războiul Regelui) este una dintre ultimele și cele mai mari povești nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial, dezvăluită de ultimul șef de stat care a supraviețuit acestuia, Regele Mihai I al României.

Filmul „Războiul Regelui” vine precum ploaia după o lungă secetă, după ani de propagandă comunistă și necunoaștere, documentarul arată modestia, loialitatea și curajul Regelui Mihai. Era timpul ca acest film să apară. O dovedește și felul în care este primit de oameni. Eram copil atunci când am înțeles că există o parte din acest om care nu ne aparține nouă, familie, o parte misterioasă care se așeza deasupra noastră. Acest sentiment devenea evident când ne vorbea despre o țară pe o iubea și pe care o pierduse. Acest om a devenit rege la vârsta de șase ani” 
Majestatea Sa Margareta