50 de proprietari de camioane din toată America se întrec în probe înfiorătoare care le testează priceperea și abilitatea de a conduce.

Fiecare episod al acestei competiții prezintă cinci șoferi în camioanele și jeep-urile lor personalizate care se întrec în trei probe prin care se testează un atribut diferit al mașinii: viteza, forța și manevrabilitatea acesteia. Între probele din concurs, concurenții trebuie să își demonstrează măiestria prin retehnologizarea camioanelor lor pentru următoarea rundă. Ultimii doi finaliști care rămân în picioare vor porni într-o cursă de 5 km, plină de obstacole periculoase, cunoscută sub numele de „Iadul verde”, în care șoferii vor trebui să sară cu mașinile  peste rampe, să urce peste un munte de mașini zdrobite și să traverseze o mlaștină infestată cu șerpi.
Concurenții vor fi ajutați de patru experți în cursele off-road: fostul campion de curse în deșert și constructor de camioane „Pistol” Pete Sohren, pionierul sporturilor extreme și campionul de dirt track Glen Plake, maestrul Abe Wine și campionul la rock crawling și constructorul auto Rob “Bender” Park. Aceștia îi vor ajuta pe concurenți să își construiască și să își repare mașinile, oferindu-le sfaturi în ceea ce privește strategia adoptată. Camionul care termină primul curs va fi desemnat campion, dacă șoferul său reușește să reziste până la final!