HISTORY deschide o nouă anchetă în cazul ucigașului Zodiac, unul dintre cei mai cunoscuți criminali în serie, neidentificați până acum, care a teroriza America la începutul anilor ’60 și ’70 prin mai multe atacuri îngrozitoare. 

Seria limitată “Cazul ucigașului Zodiac” va avea premiera vineri, 9 februarie, de la ora 22:00, fiind împărțită în cinci episoade care urmăresc o echipă formată din detectivi, investigatori și spărgători de coduri care încearcă să îl identifice pe faimosul criminal și să rezolve acest mister odată pentru totdeauna. Aceștia vor lucra alături de supercomputerul CARAMEL, primul de acest tip care a fost programat să gândească asemenea unui criminal.
Subiectul filmului lui David Fincher, “Zodiac” din 2017, cu Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr și Mark Ruffalo în roluri principale, ucigașul Zodiac a fost cunoscut pentru faptul că obișnuia să trimită scrisori și coduri pline cu simboluri ciudate. Unul dintre acestea, codul Z340, i-a uluit pe specialiști renumiți în criptologie de-a lungul a peste 45 de ani. Cuprinzând simboluri antice și moderne deopotrivă, codul este considerat, alături de codul Enigma folosit de naziști, unul dintre cele mai greu de decodificat din istorie, luând în considerare că specialiștii FBI, CIA, și sute de alți experți nu au reușit să-l spargă.  
Noua serie HISTORY, realizată de producătorii serialului “Pe urmele lui Hitler”, prezintă o echipă de investigatori renumiți, condusă de Sal LaBarbera, cel mai bun detectiv din istoria Poliției din Los Angeles, și partenerul lui Ken Mains, expert în crime nerezolvate, care împreună cu o echipă formată din experți în spargerea de coduri, coordonată de Kevin Knight, specialistul în decodificări de la Universitatea din California, și supercomputerul CARMEL vor găsi rezolvarea cifrurilor Zodiac. Aceștia vor reuși să spargă o parte importantă din coduri, primind acces fără precedent la dosarele poliției, descoperind dovezi noi, beneficiind în același timp și de sprijinul reprezentanților CIA și FBI, care să îi ajute în investigație. Pe teren sau în laborator, aceste minți extraordinare vor încerca să-l aducă în fața justiției pe unul dintre cei mai cunoscuți monștri din America.