„Mecanicii de la Hauk Designs” îți prezintă modul în care sunt create maşini off-road personalizate, inspirate de istorie, care păstrează un design modern şi neşlefuit. Mecanicul Kenny Hauk şi echipa sa de specialiști de la Hauk Designs vor propune în fiecare episod noi modele de autovehicule memorabile, cu mulți cai putere, realizate din piese neașteptate. 

Hauk a început acest business în garajul părinților săi, dezvoltând compania până la nivelul unui atelier de automobile off-road cunoscut pe plan internațional.  Inspirația echipei de la Hauk Designs, formată din Rick, constructorul-șef Rob, mecanicul Clint, managerul de operațiuni Justin, tehnicianul Josh Moe şi soția lui şi co-proprietarul afacerii Vianna, este fără limită, aceștia utilizând în construcția mașinilor de la pistoale Colt .45 la locomotive cu aburi până la arme folosite de vikingi. 
În primul episod, difuzat pe 10 ianuarie, de la ora 21:00, cei de la Hauk Designs urmează să transforme o caroserie a unui Jeep Wrangler 2007 într-un vehicul off-road inspirat dintr-un avion de luptă din Al Doilea Război Mondial.