Echipa de investigație condusă de veteranul CIA Bob Baer, cu 21 de ani de experiență, şi de John Cencich, specialist în crime de război, desfășoară o operațiune amplă de căutare, pentru a afla dacă infamul dictator a supraviețuit războiului şi a reușit să dispară.  

În sezonul 3 din serialul „Pe urmele lui Hitler”, echipa descoperă un „bârlog nazist” în sălbăticia argentiniană şi caută indicii despre un submarin dispărut care l-ar fi putut scoate pe Hitler din Europa după colapsul Germaniei.  
Pentru a identifica o posibilă cale de evadare a lui Hitler, Bob apelează la o nouă metodă de investigație pe care agențiile de informații din întreaga lume o folosesc pentru a găsi și captura persoane importante: „Asset Mapping”. Astfel, echipa va cerceta rețeaua de asociați de top ai lui Hitler, analizând rolurile pe care le-au avut aceștia în potențiala lui evadare. Prin acest instrument de investigație, C.I.A. i-a descoperit pe Saddam Hussein și Osama bin Laden.
Totodată, Bob a recrutat-o în cadrul anchetei pe Nada Bakos, fost ofițer în găsirea teroriștilor şi unul dintre experții mondiali în domeniul rețelelor teroriste, care a făcut parte din echipa responsabilă pentru urmărirea și dezmembrarea rețelei al-Qaeda și pentru colectarea informațiilor care au dus la capturarea lui Abu Musab al-Zarqawi („nașul” ISIS) și a lui Osama bin Laden. 
Împreună, Bob și Nada trimit o echipă pe teren formată din sergentul Tim Kennedy din Forțele Speciale ale SUA, jurnalistul veteran de investigație Gerrard Williams, pilotul şi operatorul din Forțele Aeriene Speciale Mike Simpson și istoricul James Holland. Aceștia vor angaja experți locali, istorici și vânători militari de oameni, înarmați cu cea mai nouă tehnologie, pentru a examina această rețea complexă și care să răspundă definitiv la întrebarea: cum ar fi putut Hitler să scape de justiție?