Forged in Fire

 În acest show exploziv, cei mai buni armurieri se întrec în atelierul de fierărie pentru câştigarea premiului de 10.000 de dolari şi a titlului suprem de campion “Forged in Fire”.

Serialul marca HISTORY prezintă cei mai buni armurieri din SUA, care se întrec în construirea unor arme puternice şi rezistente, de la securi vikinge la săbii de samurai şi pumnale indiene. Jurizată de experți renumiți în toată lumea, competiția este o incursiune în istoria armelor, desfășurată sub constrângerea timpului şi cu un final exploziv.
Acest show transformă rigurozitatea, măiestria şi entuziasmul construirii de noi arme într-o competiție contra-cronometru a inteligenței, inventivității şi iscusinței. În fiecare episod, patru noi concurenți încearcă să dovedească faptul că pot construi arme cu propriile mâini, mai bine decât oricine altcineva. Cei patru trebuie să treacă printr-o serie de probe eliminatorii, în care vor folosi exclusiv uneltele puse la dispoziție de organizatori. Doar doi ajung în finala săptămânală, unde sunt provocați să reproducă o armă legendară.
În primul episod, finaliștii trebuie să creeze una dintre cele mai faimoase arme din istorie: sabia japoneză Katana. De îndată ce sunt realizate, săbiile sunt supuse testului suprem: un glonț este tras în direcția lamei fiecăreia, iar cea care reușește să despice glonțul fără să aibă nicio zgârietură este cea câștigătoare.